Proteza parțială cu retenție pe sisteme speciale

Retenție pe capse sau locator.

Laboratorul nostru folosește sisteme de retenție produse de Bredent și Rhein83, astfel paleta de soluții pe care o putem oferi acoperă toate situațiile care trebuiesc protezate. Capsele sunt fie laterale în contact intim cu bontu, laterale la distanță sau intracoronare, ori verticale pe dispozitive corono-radiculare sau bări dolder. Locatoarele deasemenea sunt o soluție pentru cazurile în care este necesară utilizarea sistemelor verticale, atât pe DCR cât și pe bare Dolder.

Pentru reabilităile cu proteză totală cu retenție pe dispozitive cu capse verticale oferim și posibilitatea înlociurii scheletului metalic cu lăcașe din titan în care sunt inserate matricile.

 

Retenție pe culise.

Variantele de culise sunt atât simple cât și compuse din suprafețele de culisare complectate cu capsă pentru o retenție superioară.

.

Proteza unilaterală.

Sistemul este produs de Rhein 83 și este utilizat pentru a proteza edentașii terminale unilaterale inferioare. Sistemul are o patrice formată din o capsă laterală și un verticală și vin complectată cu un interlock(simpli sau dublu) astfel are o retenție bună precum și componente care împiedică bascularea cu succes.

.

Interlock.

La majoritatea cazurilor, mai ales pentru cele care folosesc retenția pe culise, folosim interlock, simplu sau dublu în funcție de caz. Acestea sunt frezate sau prefabricate.

Proteza parțială cu retenție pe croșete

Croșetele pot fi utilizate singure, ori în combinație cu alte sisteme de retenție. Pentru confecționarea croșetelor folosim un metal de calitate, care este flexibil și rezistent la tracțiune și compresie pentru a nu fi ușor deformat sau rupt.

Scheletul poate fi confecționat deasemenea din Bio-Dentaplast, un material produs de Bredent și care se toarnă prin presare. Acesta este elastic, rezistent compresiune și aproape imposibil de fracturat în condiții normale de utilizare, fie și ele extreme. Un alt avantaj al acestui materia este culoarea (A1, A2, A3, B2, B3).