Proteza totală pe implanturi

Proteză acrilică cu reteție pe capse sau locator, fără schelet metalic.

Protezele sunt confecționate din rășină acrilică (Vertex) în care sint inserate matricile, direct sau cu ajutorul lăcașelor speciale din titan. Sunt utilizate pentru ambele arcade.

Coroane one-peace cu metal laser sinterizat.

Acest tip de lucrări pe implant sunt cu fxare în cavitatea bucală prin înșurubare, ceea ce oferă multe avantaje, printre care amintim eliminarea riscului apariției periimplantitei din cauza cimentului, rezolvarea simplă a situațiilor în care se desurubează bontul protetic.

Pentru situațiile în care axa implantului conduce orificiul de acces pe o față vizibilă a dintelui folosim bonturile protetice din sistemul Dynamic Abutment. Aceste sisteme oferă posibilitatea înșurubării coroanei în unghi de până la 30 grade, ele au aplicativitate atât pentru coroanele unice, punți dar și pentru overdentures.

Suprastructură metalo-ceramică.

Se execută atăt prin metoda clasică, cât și prin cea CAD-DLS. Structura metalică se acoperă cu ceramică atât pentru construcția dinților cât și a crestei edentate.

Zirconiu pe implant

Coroane cimentabile din zirconiu (monolitic/ceramică pe zirconiu).

Coroanele pe structură de zirconiu se cimentează pe bontul protetic prin thnica clasică. Avantajele acestei soluții sunt atât adaptarea foarte bună la pragul freazat al bontului, estetica și biocompatibilitatea specifică a zirconiului la un preț acesibil.

Coroane ”one-peace” din zirconiu.

Coroana în forma anatomică(în cazul coroanelor din zirconiu monolitic) sau reduse se cimentează extrabucal cu soluții specifice pe platforma implantului ( diferită în funcție de tipul implantului ) din titan, iar dacă se optează pe coroană din zirconiu acoperit cu ceramică, aceasta se depune în straturi peste bont.

Suprastructură din ceramică pe zirconiu.

Se execută prin metoda CAD-CAM din zirconoiu care ulterior este acoperit cu ceramică. În dreptul implantelor dentare se lipește extraoral platforma specifică din titan.

Proteze mobilizabile pe implant

Proteză mobilizabilă.

La aceste cazuri utilizăm ca sisteme de retenție atât bare Dolder, capse și locatori. Deasemenea scheletul metalic poate fi laser-sinterizat ori executat manual. Proteza este confecționată cu materiale de înaltă calitate și garniturile de dinți utilizate sunt cele produse de compania Vita.

Proteză fixată prin înșurubare.

Pentru a executa aceste tipuri de lucrări utilizăm tehnica clasică de turnare sau tehnica CAD-DLS. În funcție de caz folosim abutmenturile ”Dynamic” sau cele specifice fiecărui tip de implant. Protezele sunt fixate prin înșurubare pe implant.